Saturday, September 20, 2008

Efteling!!! :)))

Posetismo juče čoporativno najbolji zabavni tematski park u Holandiji! Najveći, najstariji, najpopularniji, stariji od Diznilenda čak, 1992. bio proglašen za najbolji park U SVETU!!!, a na samo 20 minuta od Tilburga - ko mi dođe u posetu, možda ga i odvedem! ;)
Šta reći - ja još pod utiscima! :) Park je prosto predivan; ogroman, sa gooomilom preslatkih detalja, preko 30 različitih atrakcija, roller coaster-ima (kvrazima, nemam pojma kako se to na srpskom kaže), predelima iz bajki, kućama strave, vožnjama brodićima i autićima... Ne da se to objasniti, ali zato se može lepo pogledati iz ugla moga objektiva, ili na zvaničnom sajtu, ili na wiki-ju! :) Evo i karte, malo da steknete utisak:

Inače, ja se prvi put se vozila na roller coaster-u, pa neustrašivo na svih 5 koji se nude otišla, čak i najgori, najveći, tzv. Python, pred kojim umalo ne osedeh od straha... a koji ispade ubedljivo najgenijalniji, postadoh njegov veliki fan.

Stoga evo genijalne slike sa istog, koju umetnički napravih, sa sve drugarima iz razreda u prvom planu: Jose, Salman, Nanba, Alkid, Jevin i Dawit su prvih 6 ljudi u voziću! :) A potom i objašnjenje atrakcije sa zvaničnog sajta Eftelinga:

"You say to yourself "I am not a coward!" But as you walk up to the entrance, your stomach starts to turn over. You can still turn back, if you want to… Whoooooooooooh!!! The Python is a super-fast roller coaster, 750 metres long. For 1 minute and 45 seconds, you race along at the breathtaking speed of 85 kilometres per hour. You'll be calling for your mother, all right! The 2 loops and 2 corkscrews will make sure of that! The highest point of the Python is 29 metres. "

2 comments:

Veljko said...

Slike su sto bi se reklo fen-fenomenalne :) Cak smo pocasceni i sa par klipova! (odma se vidi da ste dobili posten internet :P)

A zabavni park stvarno zabavno deluje, cak ste bili i na onim predstavama za decu :D

Slavica said...

Ovo nije zabavni park, ovo bilo bajka do bajke, jedva eto cekam da nadobijam par djece pa da ih vodim svake godine bar dvaput :)
samo kghm kghm.. deblji il plasticni donji ves mora da se nosi, od par atrakcija, npr onaj Leteci Holandjanin, 'oce 'stomak' da proradi, nako bas :P