Saturday, February 21, 2009

Semestar 4 - Radovan mi komsija...


Poslednji semestar mog IMMITovanja se odigrava u nizozemstvu, i to Hagu kao sto vec jednom objavih. Ispade vala Hag jedan mnogo sladak grad za zivot, zgrada i fasada za uslikati kolko volis - a ko da meni puno vise od toga pa treba! ;) Pride, argeta nigde jeftinija (80 centi u lokalnom supermarketu), kebab ni 2.5 eura kod komsije, ama carstvo u doba ove recesije! ;) Tu je i more, pa galebovi tacno u 8 prvo sunce objavljuju (dobro ajde, ne bas sunce, ali dan i drizzle ;)).

Inace, kad stranac prijavi boraviste u Hagu posle par dana mu stigne fina jedna debela koverta, sa sve pismom dobrodoslice od gradonacelnika licno, sa mapom, knjizicom o gradu (bitni brojevi telefona, radna vremena, gde ici, sta videti, kad koji sport, gde sta jeftino, sta ima za dz, trt mrt) i naajbitnijeeee - celim jednim blokcicem sa popustima, da ne kazem dz kartama za muzeje, bioskope, teatre, cak i dz uclanjenje u biblioteku (inace 35 bezobraznih evrica godisnje) - zaista vredan hvale pokusaj edukacije i kulturnog osvescivanja nas dosljaka od kojekuda. Iskoristila ja sve to jasta, imam jos par popusta na neke plesne teatre, ali polako bice i toga ako ova kisurina potraje ;)

2 comments:

Veljko said...

E, sve hocu da ti posaljem mail, al' nekako bre ne stizem... kad covek sedne da pise mail, to je onda proces: uvod, razrada, zakljucak... zato cu ja lepo da ti ostavim jedan komentar u kome cu da ti nahvaaalim one slike koje si poslala samo tako! E ne da su dobre, nego su bas dobre :) (e bas vala! e neka su! :))

Taj tvoj stan bas deluje ususkan, ko da si tamo zivela vec 10 godina, i sve si ga prilagodila po svom ukusu :)
A i krajolik ti bas deluje fino moram priznati... jos si eto dobila i cestitku dobrodoslice... booogme, oni hoce tebe da zadrze tamo paz' sta ti kazem :)


Ajd' jedan veeeeliki maaah-maaah-grl-grl pa se kucamo vec kad dobijes neki slobodan dan :P

Unknown said...

Posle 100 god se setih tebe i tvog bloga :) I ne verujem da ti i dalje verno obavestavas. Svaka cast. Ovo treba sve da objavis .

P.S. Ako ti se ugajbim jednog dana tamo u tom Hagu nemoj da se iznenadis :)