Wednesday, January 07, 2009

Nesvrstani Božić

Recept za tradicionalni srpski božićni doručak u Holandiji:
Napraviti pravu zimsku idilu napolju. Gooomilu snega, leda, ledenice, laaadnoćuuuu pravu! U kući grejanje na tropskih 23 namunjiti.
Za položajnika pozvati pakistanca Salmana da u ranu zoru vatru pripali i 'koliko varnica toliko položenih ispita' svima u kući poželi. Darivati ga tradicionalno švajcarskim After Eight čokoladicama. Umesto česnice spremiti drevne srpske tortilje (Slava patentirala jos u avgustu) servirati obogaćene hrvatskom paštetom Argetom, holandskim krem sirom i kiselim kupusom i tonom kobasičica adekvatnog španskog porekla. Kao zvanične predstavnike Afrike, Azije i Evropske Unije pozvati Francisa i Nicholasa iz Zimbabvea, Emily iz Narodne Repulike Kine (molim lepo) i Nikolu Italijana komšiju prvog. Prikazati slike pečenog praseta, sarme i pogače i baciti se na gozbu bez oklevanja, dok su slike one prasetine u glavi jos sveže! Zalivati argentinskim vinom ostalim jos od dočeka Nove godine i belgijskim sokom od brusnica. Zasladiti toskanskim poslasticama. Usput napraviti koju sliku da se sve to može fino sa bližnjima koji su geografski maaalo dalje locirani elektronskim putem u realnom vremenu podeliti! ;)

A jos nesvrstanije proslavismo katolički božić, u toplom krugu naše IMMIT porodice, pekući tri pileta punjena đakonijama na roštilju improvizovanom od kolica iz samoposluge! :))
Posted by Picasa

That is what globalization should be all about! :)

2 comments:

Veljko said...

E ovaj rostilj u kolicima je gen-genijalan! :D Za nepoverovati :D

Dane said...

Ja bre jadna djeca, kako im oci zamazaste pastetom. Ni pijukali u slami nisu! Gdje je Meri Srpkinja da vam pokaze kako se cesnica mjesi.
Najbolja mi je ova sto je ponela d'uci na Bozic. Nekrst! ;)
Doduse joste ne moradoh bozicovati vanzemaljski tako da su vam sve improvizacije odlicne.

A tebi Biljenja sveeee najbolje u 2009 i da se vidjamo